WELKOM!

Bank en medische data comprimeren en op tape

Jaarlijks groeit onze data gemiddeld met een factor van 1.8. Op medische data uit zorg omgevingen en financiële data uit bank omgevingen rust een lange bewaarplicht. Deze data moet op een efficiënte manier opgeslagen worden. Logisch dat deze data gecomprimeerd wordt opgeslagen. 

Verder kan het van belang zijn als uit privacy belangen eerder een WORM structuur gebruikt moet worden (Bank of andere financiële gegevens). Vanzelfsprekend wordt er op dat moment een hogere (goedkopere) Tier media variant gebruikt (Tape of optische media, Udo storage media.) En indien we het dan hebben over bijvoorbeeld een bank, dan hebben we het al snel over miljarden transacties, honderdduizenden per dag, die onmogelijk "online" (spinnende op harddisk) gehouden kunnen worden. Deze data (WORM) wordt gecomprimeerd en op tape geschreven.

Een vergelijkbare back-up structuur is te vinden in de zorg of medische wereld. Patiënt gegevens zijn oproepbaar en hoeven niet dagelijks geraadpleegd te worden. Het behoeft verder weinig voorstellings-vermogen om te realiseren hoeveel data er van een MRI of diverse andere scan apparatuur beschikbaar komt. Logisch dat deze data dus ook op tape geschreven wordt.

Vanzelfsprekend is de laatste tier het meest kosten efficiënt en spreken we hier over Green IT.

FaLang translation system by Faboba