WELKOM!

1 TB data per tape cartridge

Het is al een tijdje geleden dat Sun en IBM hun 1 TB tape drives introduceerden die deze 1 TB opslagruimte biedt op een enkele cartridge. Deze hebben inmiddels hun vaste waarde bewezen in de meest uiteenlopende omgevingen. Inmiddels zijn alle nieuwe LTO`tape drives met LTFS uitgevoerd.

Storagetek T10000 tape drive

Sun heeft zijn nieuwe Storagetek T10000C tape drive, die tweemaal zoveel opslagruimte biedt als de vorige generatie.

IBM TS1130 tape drive

Verder is er nog de IBM Storage TS1130 tape drive die eveneens maximaal 1TB aan ongecomprimeerde data op een cartridge kan opslaan. Dit model heeft volgens de fabrikant een doorvoersnelheid van 160MB/s, waarmee de cartridge in ongeveer 100 minuten zou kunnen worden gevuld. De TS1130 is compatibel met zijn voorgangers, waardoor de bestaande "worm" cartridges kunnen worden gebruikt.

Big data in ziekenhuizen

Het zal u niet verbazen deze zware jongens tegen te komen in ziekenhuizen, zorg instellingen, banken en verzekeringsmaatschappijen, waar we spreken over de verwerking van "Big data"; vele honderden tot duizenden Gb`s streamen uit de diverse scan- en röntgenapparaten naar de 1TB tape drives, al dan niet onderdeel uitmakende van een library systeem. Storage op de meest betrouwbare wijze. En opgeslagen data is eenvoudig terug te vinden met de LTO directory LTFS.

Lees meer over het huren van IT storage capaciteit: LTO Ultrium 1 t/m LTO 5, DLT, SDLT, DAT, Storagetek  T10000A,T10000B, T10000C, T9840D.

 

Bij vragen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar: 024-3660012

FaLang translation system by Faboba