WELKOM!

Data storage in de bankwereld

We spreken Mischa Blaas expert IT analyses coördinator bij een Internationale bank, Mischa vertelt ons hoe data storage werkt in de financiële wereld. Er geldt hier een bewaarplicht van 10-20 jaar. Dus data comprimeren en op tape is de boodschap zo meldt Mischa over tape drives enGreen IT.

We spreken met Mischa Blaas,

Mischa Blaas | Foto: Marly SchoenmaekersRecentelijk is zij met haar gezin geëmigreerd naar Noorwegen alwaar het bestaan vanaf de grond moest worden opgebouwd. Haar man Werner Blaas kennen we nog uit de tijd dat hij mondharmonica speler was bij niemand minder dan Rob de Nijs. Inmiddels is hij in Noorwegen ook al een bekende Nederlander, pardon, Belg.

Behalve een begenadigd bespeler van het kleinood is Werner ook nog eens smid en een aimabel mens. Mischa is behalve moeder een prachtige vrouw en ook nog eens IT'er, expert IT analyses coördinator, om héél precies te zijn.

Ze doet de analyses (Functioneel en technisch) voor ontwikkelaars en houdt zich ook bezig met IT architectuur en is daarmee ook de schakel tussen business en IT. En dit allemaal in de wondere (complexe) wereld van betaalsystemen. De bankwereld dus.

We vroegen haar het volgende: Veel van onze cliënten opereren op Enterprise niveau  en wat me opvalt is dat behalve ziekenhuizen en andere zorginstellingen veel grotere bedrijven geen tape storage meer gebruiken in hun storage omgevingen zelfs niet in de laatste Tier. Hoe is dit in de bancaire wereld geregeld?

Mischa: Betalingssystemen voor een bank zijn "core"  business en wel de meest complexe in zijn soort.

Tape storage in de bancaire wereld

Voor zover ik weet zijn banken verplicht alles op tape te zetten en minstens 10-20 jaar bij te houden(bewaarplicht belastingdienst), afhankelijk van de inhoud. Storage is dus uitermate belangrijk.

Staat deze data dan direct paraat in een HD array? Gaat het hier om veel informatie?

Mischa: Maar we spreken hier van miljarden transacties, honderdduizenden per dag, het is niet houdbaar om zoiets online beschikbaar te hebben.

Hoe zou dit volgens jou bewaard moeten worden?

Mischa: Zeker niet online dit betekent verlaagde performantie, gigantische kostbare databases die slapen....). Dus comprimeren en op tape is de boodschap. 

Hier heeft Mischa zeker een punt, Data die niet perse online hoeft te zijn hoeft dus niet dag in dag uit in een Harddisk storage array te draaien. De hoeveelheid energie die een behoorlijke HD array gebruikt is aanzienlijk en dan hebben we het nog niet over het processor gebruik om het een en ander gecontroleerd te laten verlopen. Laten we u het kostenplaatje voor onderhoud en koeling maar besparen.

Environmentally friendly en Green IT zijn zeker gehanteerde maatstaven binnen de bankwereld.

Data migratie, Bedrijfskritische Data waartoe Contracten, klant en relatiegegevens, bouwplannen en financiële gegevens behoren worden binnen uw IT systemen opgeslagen.Ongetwijfeld kent u alle protocollen rondom het migratieproces.Veel, zo niet alle data migratie protocollen staan keurig vermeld in allerlei white-books en manuals.FrontierBV is specialist op het gebied van tape drives en diverse andere opslag media.

FaLang translation system by Faboba