WELKOM!

Tape recovery

Afgelopen maand hebben wij een case gehad waarbij data van een oude backup nodig was. Het ging om een rechtszaak tussen twee bedrijven waarbij er sprake was van datalekkage en bedrijfsspionage. Dit is altijd lastig om aan te tonen, omdat het vaak gaat over langere periodes waarin de data wordt gelekt. Samenhang van deze informatie is moeilijk te detecteren op het moment zelf. Terug naar de case bij Attingo:

Lees meer...

Goede storage belangrijk voor veilige data opslag

Alles om ons heen wordt steeds meer gedigitaliseerd. Dat blijft niet geheel zonder gevolgen voor de totale bedrijfsvoering en ook de plaats waar allerlei bedrijfsinformatie komt te staan.  Sommige informatie is belangrijk voor werkzaamheden en andere informatie is weer zeer gevoelig en wil je absoluut niet op straat hebben. Maar als ondernemer, hoe zorg je ervoor dat jouw informatie en data veilig staat zonder hier zelf veel omkijken naar te hebben? Waarschijnlijk weet je het al. Ga opzoek naar een goede partner of een detacheerder als het een groot project is.

Lees meer...

Sterke toename in behoefte aan data conversie

Herkent u zelf het misschien? Uw archiefkast of kluis ligt vol met back-up tapes van de afgelopen 10 jaar. De bekende DLT, LTO, DAT of Exabyte tapes keurig gelabeld en netjes op een rij, kortom een prachtig stukje archief. Maar kunt u nog wel bij de gegevens op deze tapes, als het plots nodig zou zijn? Of wordt het eens tijd voor data conversie?

Lees meer...

Tape recovery: verleden en ook toekomst?

Tapes werden in het verleden veel gebruikt voor het opslaan van gegevens. Maar nog steeds hebben bedrijven veel met tapes te maken, vaak als back-up van gegevens uit het verleden. Er moet regelmatig op verzoek van bijvoorbeeld de belastingdienst worden terug gegrepen naar  financiële archiefgegevens uit het verleden op tapes. Belangrijk punt: de juiste apparatuur en programmatuur dienen beschikbaar en functionerend te zijn om deze tapes nog te kunnen  restoren. In sommige gevallen zijn alle faciliteiten wel aanwezig maar zijn de tapes verouderd of onbruikbaar (degenereren van tapes). Dan kun je voor tape recovery helaas niet meer om een professioneel recovery bedrijf heen.

Lees meer...

Trots lid van de internationale Tape Storage Council

Recentelijk is Frontier BV toegetreden als lid van de Tape storage Council. Hierbij is het interessant op te merken dat Frontier BV de enige niet fabrikant/producent en een volledig onafhankelijke service organisatie binnen de Tape storage raad is. Net als de Tape Storage council is Frontier BV een voorvechter van het gebruik van tape en tape storage en archivering op tape binnen diverse industrieën en beheerst hardware en software kennis en mag verder buigen over een groot partner landschap. Andere leden van de Tape storage Council zijn BDT en Fujifilm recording-media alsmede diverse hardware vendoren zoals Oracle, HP, IBM, Quantum, Spectralogic, Overland and diverse anderen. 

Sinds de ondertekening van de “Tape market State of the union Message” in 2012 zijn er veel significante innovaties de revue gepasseerd. Grotere capaciteit, verbeterde betrouwbaarheid, verbeterde gebruiksvriendelijkheid en een betere betaalbaarheid zijn de meest opvallende. Een en ander is een direct resultaat van een nauwe samenwerking tussen tape storage hardware en software technologie producenten. De ontwikkeling van LTFS (laat tape gebruiken als grote USB stick)en barium ferrite tape media(zorgt voor een veel grotere betrouwbaarheid van opgeslagen data op tape) zijn de meest belangrijke ingrediënten gebleken voor een zwaar verbeterd Tape platform. 

Binnen de vakgebieden van Data mining, database research en archivering worden veel nieuwe toepassingen voor het betrouwbare platform gevonden. Geologische en hydrologische instituten en gezondheidszorg (Klinische data)zijn voorgangers op het gebied van datamining en er volgen snel meer.

Tape en tape storage is de meest interessante archivering-techniek voor de nabije toekomst.

Video Time to MB and GB

Overgang naar een digitaal archief

Vroeger toen het werken met videotapes nog het standaard was, werd er één videotape gebruikt voor één productie. Na het afronden van een project werd de tape in een fysiek archief geplaatst. Tegenwoordig kunt u met “Video Time to MB and GB” ook één LTO tape per productie gebruiken indien u dit wilt. De LTO technologie maakt een overgang van een fysiek archief naar een digitaal archief zeer eenvoudig.

Lees meer...

Archiware tape back-up and archive software

Frontier heeft de reseller rechten van media en entertainment back-upspeler Archiware verworven. "Het zat al langer in de pen", vertelden de tape storage specialisten van Frontier. "We losten al een behoorlijke tijd vraagstellingen op van gebruikers die vroeger of later moesten veranderen van tape library, dus gaandeweg leerden we het product aardig kennen.

Lees meer...

SpectraLogic

SpectraLogic heeft recent het leveranciers pallet van storage specialist  Frontierbv uitgebreid. SpectraLogic is een onafhankelijke specialistische tape storage and back-up leverancier die met name in de broadcast wereld veel tevreden gebruikers kent. Behalve het leveren van dedicated libraries en tape drive is SpectraLogic leverancier van Spectra Certified Media.

Lees meer...

Oracle Storagetek SL150 tapedrives

 Of uw data nu bestaat uit data files en platte tekst, bouwtekeningen, foto`s of patiënten dossiers, uw data is nooit verder dan een paar mouse-clicks van u verwijdert. De SL150 tape library is eenvoudig op-schaalbaar door zijn USB aansluitingen op de achterzijde. LTFS wordt nu al gezien als de nieuwe broncode. 

 

Lees meer...

Oracle Storagetek SL150

Steeds vaker zetten geluids-studio's en video bedrijven beeld en geluids-archieven over op LTO tapes. Met een LTO5 of LTO6. In de IT was dat al heel gewoon. Tape was vroeger een complex opslag medium maar daar is met de komst van LTFS verandering in gekomen.

Lees meer...

Frontier benoemt tot Oracle Gold Partner

Frontier Computer Corp BV is benoemt tot Oracle Gold Partner. Het vertrouwen ging uit naar de FrontierBV Storage divisie voor de grote inhoudelijk kennis omtrent Storage in het algemeen en Tape Storage in het bijzonder. 

Lees meer...

Healtcare/medical systems: CopyStation

Copy Digital Memory Cards to CD and DVD

Lees meer...

Business case: Fugro Data Solutions

Fugro Data Solutions werd onlangs gecontracteerd voor het uitvoeren van een groot project van transcriptie van 9-track tapes. Als  bekende leverancier van 9-track tapedrives in Nederland bleek Frontier B.V. Nijmegen een betrouwbare partner voor dit project te zijn.

Lees meer...

Opslag off-line Audio Video en ICT data

Belangrijke historische Audio bestanden of historische films die opgeslagen moeten worden laat men niet op harde schijf staan, uiteindelijk is dit een zeer kostbare opslag methode en indien het materiaal niet direct paraat hoeft te zijn kan dit het beste off-line bewaart worden. We hebben dan nog niet over gegevens die verloren gaan doordat een harde schijf crached.

Lees meer...

Sony ziet leven in Tape Storage

Sony heeft dit jaar (2012) besloten om weer hoog in te zetten op Tape storage en heeft zich ingeschreven voor de LTO 6 overeenkomsten en media rechten. Eerder besloot Sony af te haken toen het ging om AIT/Super AIT tape media. Tape drive en tape libaries.

Lees meer...

Data storage in de bankwereld

We spreken Mischa Blaas expert IT analyses coördinator bij een Internationale bank, Mischa vertelt ons hoe data storage werkt in de financiële wereld. Er geldt hier een bewaarplicht van 10-20 jaar. Dus data comprimeren en op tape is de boodschap zo meldt Mischa over tape drives enGreen IT.

Lees meer...

Tape capaciteit blijft vergroten, 50 TB!

In een joint venture met het Technologie-instituut van Tokio hebben onderzoekers van Hitachi Maxell de opslagcapaciteit van storage tapes aanzienlijk vergroot. De productietechniek is behoorlijk aangepast en daardoor kunnen tape cartridges nu ruim 50 TB aan data opslaan en verwerken. . Voor wie wil werken met een grote capaciteit in een veilige en betrouwbare omgeving: tape storage.

Lees meer...

1 TB data per tape cartridge

Het is al een tijdje geleden dat Sun en IBM hun 1 TB tape drives introduceerden die deze 1 TB opslagruimte biedt op een enkele cartridge. Deze hebben inmiddels hun vaste waarde bewezen in de meest uiteenlopende omgevingen. Inmiddels zijn alle nieuwe LTO`tape drives met LTFS uitgevoerd.

Lees meer...

Efficiencywinst mogelijk in de zorg, IT

Zorg instellingen, IT bedrijfsvoering op enterprise niveau. Gebruik van tape storage is met gebruik van LTFS uitermate kostenefficiënt. LTFS genereert een nieuwe toekomst in tape storage.

Lees meer...

Refurbished storage: forse kostenbesparing

Refurbished hardware, zoals een tape drive, tape library of hard disk systemen en refurbished storage systemen in het algemeen, krijgen een tweede leven. En dat levert een flinke kostenbesparing op.

Lees meer...

FaLang translation system by Faboba