WELKOM!

Sterke toename in behoefte aan data conversie

Herkent u zelf het misschien? Uw archiefkast of kluis ligt vol met back-up tapes van de afgelopen 10 jaar. De bekende DLT, LTO, DAT of Exabyte tapes keurig gelabeld en netjes op een rij, kortom een prachtig stukje archief. Maar kunt u nog wel bij de gegevens op deze tapes, als het plots nodig zou zijn? Of wordt het eens tijd voor data conversie?

 

Data conversie

In de praktijk komt het nog zeer regelmatig voor dat voorafgaand aan een noodzakelijke restore van een archieftape ineens blijkt dat de originele apparatuur en back-upsoftware ontbreekt om deze tape überhaupt nog uit te kunnen lezen. Hoogste tijd dus om uw archief op orde te brengen en de data van uw oude back-up tapes over te zetten naar nieuwe mediadragers. Dit wordt ook wel data migratie of data conversie genoemd.

Tapes blijven bewaard, originele tapestreamer en software vaak niet, wat nu?

Over het algemeen blijven de back-up tapes bij bedrijven prima bewaard. Maar wat toch regelmatig voorkomt bij organisaties is dat de originele tapestreamer en de daarbij behorende back-up software om deze back-up tapes zonder complicaties te kunnen restoren, niet meer aanwezig zijn. Ze raken zoek bij een verhuizing of zijn per ongeluk na een grondige schoonmaak naar de eeuwige jachtvelden gebonjourd.

Uw archiefgegevens in een handomdraai beschikbaar? Laat de Belastingdienst nu maar komen!Data conversie

Bedrijfsgegevens moeten altijd per direct toegankelijk zijn voor eventuele controle door bepaalde instanties, dus is het zeker aan te raden om de originele apparatuur en toebehoren van uw back-up equipment te bewaren. Indien dit niet haalbaar is vanwege de ruimte, ontbrekende kennis of expertise om de tape in combinatie met de tapestreamer nog überhaupt in te kunnen lezen, raden wij aan tijdig uw archief back-up tapes te laten overzetten naar een voor u toegankelijkere mediadrager. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een externe harde schijf of een Network Attached Storage systeem ook wel NAS genoemd. Deze data conversie of data migratie is erg belangrijk!

Voordelen van data conversie

Enkele voordelen van het gebruik van harde schijven in plaats van een tape back-up zijn:
– Minder complex
– Sneller toegang tot uw gegevens
– Grotere opslagcapaciteit per unit
– Langere houdbaarheid
– Neemt minder ruimte in beslag

Dus wacht niet langer en begin met het overzetten van uw oude back-up tapes naar een toegankelijkere mediadrager. Duik maar eens uw archief in en ga na of u voorbereid bent op een bezoek van onze vrolijke vrienden van de Belastingdienst!

Bron: https://www.attingodatarecovery.nl/

FaLang translation system by Faboba