WELKOM!

Goede storage belangrijk voor veilige data opslag

Alles om ons heen wordt steeds meer gedigitaliseerd. Dat blijft niet geheel zonder gevolgen voor de totale bedrijfsvoering en ook de plaats waar allerlei bedrijfsinformatie komt te staan.  Sommige informatie is belangrijk voor werkzaamheden en andere informatie is weer zeer gevoelig en wil je absoluut niet op straat hebben. Maar als ondernemer, hoe zorg je ervoor dat jouw informatie en data veilig staat zonder hier zelf veel omkijken naar te hebben? Waarschijnlijk weet je het al. Ga opzoek naar een goede partner of een detacheerder als het een groot project is.

Datamanagement

In de tijd dat big data steeds belangrijker wordt is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je ervoor zorgt dat je alle data goed en ten alle tijde beschikbaar is. Natuurlijk kun je dit allemaal op eigen servers en beschikbare ruimte zetten maar dat is een groot risico in het geval dat er storingen zijn. Daarom is co-locatie of het inzetten van andere data centers vaak een betere oplossing. Het bespaart veel tijd en energie. Daarnaast is een datacenter natuurlijk complex en moet er zelfs op het gebied van brandpreventie aandacht gegeven worden aan speciale voorwaarden. Echter is Big Data steeds belangrijker in het in werking zetten van je marketingstrategie en is de informatie onmisbaar om je merk goed te positioneren. Alleen veel data neemt ook veel ruimte in beslag. Dataruimte kost dus tijd, geld en een grote investering. Door het uit te besteden en ruimte in te huren voorkom je dat je je hier zelf druk om hoeft te maken. Je kan gebruik maken van grote gerenommeerde verhuurders in de buurt van Amsterdam, waar na Frankfurt de grootste concentratie aan datacenters is in Europa.

Waar let ik op bij het uitzoeken van een partner?

Natuurlijk is het als leek heel moeilijk om te bekijken waar een storage partner aan moet voldoen. Het is in eerste instantie ontzettend belangrijk dat je netwerk perfect aansluit bij de storage. De informatie moet niet verloren gaan en zeker niet blijven hangen tussen de verscheidene datacentra. Daarnaast kun je nog kiezen voor een centraal opslagsysteem maar hoor je de laatste tijd ook steeds vaker berichten over decentralisatie. Deze zogenaamde blockchain methode zorgt ervoor dat je informatie in de cloud staat verspreidt over verschillende plekken. Door een goede versleuteling is dit zeer lastig te hacken en ben je er van verzekerd dat het wel in de lucht blijft. Het risico hiervan is echter het feit dat het nieuw is en zich pas in een betafase bevindt. Ethereum is een cryptonie die een slimme functie bevindt. In de toekomst verwacht men zelfs dat data van banken en notarissen hier online kan worden gestuurd en geregeld. 

Uiteindelijk is het kiezen voor een degelijk centraal centrum tot op heden een goede oplossing. Nederland heeft met Amsterdam een echt pareltje in huis op dit gebied en de meeste storage aanbieders hebben hier goede connecties.

Bron: https://www.attingodatarecovery.nl/

FaLang translation system by Faboba