WELKOM!

Refurbished storage: forse kostenbesparing

Refurbished hardware, zoals een tape drive, tape library of hard disk systemen en refurbished storage systemen in het algemeen, krijgen een tweede leven. En dat levert een flinke kostenbesparing op.

Refurbished hardware

Een van onze relaties zat met zijn handen in het haar, wat doe je als jonge IT hardware de geest geeft? Buiten de garantie uiteraard! Het budget om de defecten te vervangen door een nieuwe aanschaf ontbrak. Refurbished hardware was het toverwoord. Door gebruikt en redundant materiaal uit de markt naar nieuwe of bijna nieuwe specificaties te refurbishen, is het mogelijk om alle kwaliteitsdoelstellingen die een afnemer vraagt, te kunnen beantwoorden. Met refurbished storage kan dus de life cycle van een tape drive, een tape library en hard disk systemen kwalitatief en effectief goed verruimd worden. Een flinke kostenbesparing dus.

Wat is refurbished storage?

Voor de een betekent refurbished storage zoveel als tweede hands. Voor Frontier Computer BV betekent het echter duidelijk heel wat anders. Laten we eens aan de hand van een tape drive bekijken wat refurbishen in onze ogen inhoudt. Bij binnenkomst wordt er merkafhankelijk getest met tape testing utilities waardoor de engineer het logboek van de tape drive of tape library inzichtelijk krijgt. Gegevens zoals, laten we zeggen, de hoeveelheid gebruiksuren, eventuele klachten uit een verleden, opgelost of niet komen aan het licht. Brengt een tape drive te weinig performance op schrijf- of leesniveau, dan kan het tijd zijn om de kop te vervangen. Iedere tape drive soort heeft, of maakt gebruik van, zijn eigen soort kop en lees/schrijfsysteem en er zijn dus legio varianten: LTO Ultrium 1 t/m LTO 5, DLT, SDLT, DAT, Storagetek T10000B, T10000C, T9840D, DAT. Recentelijk kwam daar de ultrium LTO 6 bij.

Prefentief vervangen en garantie van refurbished hardware

Soms kan het zijn dat er preventief elektronische of mechanische delen vervangen moeten worden om toekomstige uitval te voorkomen. Dit aan de hand van opgedane ervaring met standaardreparaties aan betreffende tape drives, wordt de "life cycle" op een kwalitatief  hoge wijze  aanzienlijk verruimd. Een garantie periode van tot een jaar na de aankoop is mogelijk. Voorgaande geldt natuurlijk onverminderd voor hard disk systemen (hard disk, d2d/disk to disk array`s en disk to disk to tape/D2D2T systemen)

 Lees meer over: LTO Ultrium 1 t/m 5. DLT, SDLT, DAT, Storagetek T10000B, T10000C, T9840D, 9940B. en ultrium LTO 6.

 

Bij vragen: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar: 024-3660012

FaLang translation system by Faboba