WELKOM!

Inzameling gebruikte ICT apparatuur

Defecte ICT apparatuur via inzameling naar hergebruik , afgewerkte apparatuur wordt  ingezameld. Via scheidingstechnieken worden grondstoffen gesorteerd. Zilver, platinum, palladium, en goud zijn klaar voor hergebruik. 

Inzameling gebruikte ICT apparatuur, scheiding en hergebruik afvalstoffen. Hoe werkt het?

Indien uw ICT apparatuur na inzameling defect blijkt en/of niet te gebruiken blijkt wordt het opgenomen in het afval systeem. U betaalt in de aanschafkosten een verwijderingsbijdrage.

ICT apparatuur inzamelen

Per jaar wordt er meer dan een miljoen kilo ICT apparatuur op de Nederlandse markt in omloop gebracht, omgerekend is dat bijna 3 kilo per Nederlander.  Jaarlijks wordt er een slordige 20 miljoen kilo afgewerkte apparatuur ingezameld, waarvan uiteindelijk bijna 95% wordt hergebruikt. Na de inzameling wordt de apparatuur aangeboden aan de sorteerstations alwaar er wordt gesorteerd op productgroep, printers, monitoren en Pc’s en overigen. 

ICT afval scheiden

De eerste daadwerkelijke scheiding vindt plaats op productniveau naar kunststoffen, metalen, beeldbuizen,elektronica, bedrading.. Beeldbuizen worden verwerkt in Echt in het zuiden van het land. Door middel van een uitgekiend optisch systeem  wordt hier het glas gescheiden naar loodhoudend en niet loodhoudend glas.

Hierna worden in Eindhoven de overige materialen verwerkt. Alles wordt hier vermalen en door middel van verschillende scheidingstechnieken gesorteerd op IJzer, aluminium, kunststoffen en gemalen elektronica. De gemalen elektronica gaat hierna naar Antwerpen, waar de grootste edelmetalenraffinaderij ter wereld staat die 17 soorten metaal kan terugwinnen uit de restanten. Gemalen elektronica wordt omgesmolten, waarna op basis van de differentiatie in soortelijk massa lood en koper wordt gescheiden

Hergebruik

De hoeveelheid overgebleven koper waaraan de overige edelmetalen gehecht zijn worden verder ontmanteld middels scheikundige en natuurkundige methoden. Grondstoffen als zilver, platinum, palladium, en goud zijn klaar voor hergebruik en op een goede manier uit de afval berg bespaard wat op zich weer tot plezierige toedracht is tot een schone wereld.

Verwijdering van Harde schijven, PC, tape drives zoals Ultrium LTO 1 t/m LTO 6, Tape library, workstations.

Frontier Computer corp. BV opkopers marktplaats

 

FaLang translation system by Faboba